Strangerea prizelor


Pentru prizele ce folosesc sistem de fixare cu surub imbus vom avea nevoie de o cheie speciala pt suruburi imbus M10, adica o cheie imbus de 8. Este foarte practica o cheie cu ambele brate lungi pentru a permite o strangere mai usoara si in acelasi timp pentru a putea intra in prizele a caror degajare pentru surub este mai adanca.

In nici un caz prizele nu trebuie stranse foarte tare. Dupa cateva incercari mana se va obisnui cu forta necesara strangerii.
La prizele mari care au posibilitatea montarii unui surub de antirotatie este foarte indicata folosirea acestei optiuni.
In timp, si mai ales dupa alternante de temperatura si umiditate, suruburile se vor slabi, iar prizele se pot roti accidental. Deci, dupa o perioada de pauza este binevenita o verificare a suruburilor.

Prizele care se monteaza cu holtzsuruburi necesita cam aceasi grija la strangere. Daca strangerea se face cu o masina, este de preferat ca ultimele 2-3 spire sa fie facute cu mana, sau cu masina reglata la o forta de strangere potrivita. Daca strangerea se face cu o masina puternica si in viteza, priza are toate sansele sa se sparga, mai cu seama daca e vorba de o priza mica.


alte articole

PRIMA PAGINA | SFATURI TEHNICE | TABEL DE COMANDA | CONTACT
Creat de Cristi Taut & Elena Cracut
Copyright © 2008 Faneholds. All right reserved.