Spalarea prizelor


Inevitabil, dupa un anumit timp, textura prizelor se va incarca cu magneziu, iar transpiratia si grasimea pielii vor forma o crusta tare si lucioasa. Acest lucru este si mai evident in cazul folosirii magneziului lichid, care pe langa alcool si carbonat de magneziu mai contine si sacaz. Prizele care vor fi folosite mai des ca prize de picioare se vor incarca si cu cauciuc si vor deveni foarte lucioase. Singura solutie ramane demontarea si spalare acestora.


Priza inegrita de cauciuc

Priza incarcata cu magneziu (forma de solzi)


Cea mai simpla varianta este lasarea prizelor pentru cateva ore intr-un recipient cu apa putin calda in care se poate adauga si otet, de preferat fiind cel concentrat (acid acetic). Otetul reactioneaza chimic cu carbonatul de magneziu si inlaturarea lui se va face mai usor. O alta varianta ar fi un produs antitartru diluat in apa, din genul celor folosite la curatarea accesorilor de bucatarie.
Apoi prizele vor fi usor frecate cu o perie de plastic (daca mai este necesar) si lasate la uscat, dupa care pot fi reinstalate pe panou.

Pentru salile care au un numar foarte mare de prize de curatat se poate folosi un pistol cu apa de tipul celor utilizate la spalarea masinilor. Dezavantajul este ca prizele pot fi proiectate de jetul de apa si se pot sparge sau ciobi. Inevitabil, si textura va avea mult de suferit.

O alta solutie adoptata de salile de catarare este masina de spalat vase si un pic de detergent sau detartrant. Aceasta solutie este mai putin violenta, dar in acelasi timp si mult mai lenta.
alte articole

PRIMA PAGINA | SFATURI TEHNICE | TABEL DE COMANDA | CONTACT
Creat de Cristi Taut & Elena Cracut
Copyright © 2008 Faneholds. All right reserved.