Textura volumelor

Exista doua tipuri de texturi pentru volume: textura realizata manual si textura preformata.

Texturarea manuala se face dupa scoaterea din matrita a piesei laminate si consta in aplicarea unor straturi succesive de nisip de quartz si rasini.

Din punct de vedere tehnologic, la un volum cu texturare manuala  timpul de lucru este dublu fata de cel necesar pentru realizarea unui volum cu textura preformata. In plus si cantitatea de materie prima folosita este mai mare.
De aici rezulta si pretul mai mare al volumelor cu texturare manuala.

Din punct de vedere calitativ texturarea realizata manual este superioara texturii preformate, deoarece este mult mai rezistenta la uzura.

Volumele Faneholds sunt texturate manual cu 3 straturi  de nisip de quartz.

Textura preformata este realizata ca si la prizele clasice. Profilul texturii este imprimat pe suprafata matritei si este copiat de rasina folosita la laminarea fibrelor de sticla.
Textura preformata are doua mari dezavantaje:
- rezistenta redusa la uzura;
- formarea bulelor de aer intre stratul texturat si urmatorul strat de fibre de sticla laminat. Aceasta problema apare in procesul de laminare si este nedetectabila la simpla vedere. Dar in momentul folosirii, la o simpla presiune pe zona respectiva, stratul texturat va crapa rezultand astfel un crater cu muchii taioase.

alte articole

PAGINA PRINCIPALA | DESPRE FANEHOLDS | SFATURI TEHNICE | TABEL DE COMANDA | CONTACT
Creat de Cristi Taut & Elena Cracut
Copyright © 2008 Faneholds. All right reserved.