Prizele de picioare – categoria P

Categoria de prize P a fost creata special pentru a fi utilizata ca prize de picioare. Idea s-ar putea sa para putin ciudata, dar are argumente intemeiate.

Iata  pe scurt si avantajele acestei categorii de prize:
1. Pentru a reduce uzura nedorita a partilor laterale ale ghetelor, prizele sunt granulate doar pe suprafata utila, iar restul suprafetelor sunt lucioase. In vederea evitarii frecarii ghetelor cu suprafata abraziva a panoului, majoritatea prizelor au suprafata utila dispusa in mijlocul prizei. Suprafata utila a prizelor are o granulatie pronuntata pentru a rezista la o uzura intensiva.

2. Se preteaza foarte bine celor care doresc sa impuna un plus de dificultate, mai apropiat de problemele ce apar pe stanca. Alternanta dintre suprafetele granulate si cele lucioase impune o deosebita atentie la asezarea piciorului. De asemenea, pot fi foarte utile in cazul competitiilor.
3. In cazul panourilor la care se reuseste impunerea unei etici - de exemplu se calca numai pe prizele de picior - se va evita atat incarcarea rapida a prizelor clasice cu cauciuc precum si uzura prematura a acestora. Aceasta eventuala etica este usurata mult de faptul ca soclurile acestei game de prize sunt tipizate, iar identificarea lor pe panou este foarte usoara.
4. Recomandate tuturor panourilor, cel putin pentru zonele cele mai expuse la uzura datorata ghetelor: partea de deasupra nivelului solului si cea de la iesirile din tavane.

Gama de modele va fi in continuare imbunatatita si va acoperi necesitatile pentru toate inclinatiile de panou: fata cazuta si verticala, surplombe si tavane.

alte articole

PAGINA PRINCIPALA | DESPRE FANEHOLDS | SFATURI TEHNICE | TABEL DE COMANDA | CONTACT
Creat de Cristi Taut & Elena Cracut
Copyright © 2008 Faneholds. All right reserved.