Categoriile de prize


Prizele Faneholds au fost structurate pe 8 categorii in functie de talie, sistem de prindere si/sau destinatie:

1. Categoria M:
O categorie de prize clasice ce cuprinde 6 subcategorii de marime, de la M1 la M6. Reprezinta categoria de prize cel mai des intalnita pe panourile de catarare, acoperind toata gama minima necesara unui panou, de la prize de picioare la prize mari de tavan. Sunt realizate din beton-poliester si se monteaza cu ajutorul suruburilor imbus M10, unele avand si posibilitatea montarii unui holtzsurub de antirotatie.

2. Categoria G:
Prizele „giga” au o talie mai mare si ofera multiple combinatii de apucare a prizei. Sunt alegerea ideala pentru a da un plus de relief panoului de catarare. Se monteaza cu surub imbus M10 sau cu holtzsuruburi, in functie de model.

3. Categoria H:
Prize mici sau foarte mici, recomandate in general pentru picioare. Ideale si pentru pasajele de boulder sau ca prize cheie in traseele de sala. Se monteaza cu holtzsuruburi. Prizele H se vand doar la set.

4. Categoria P:
Prize special concepute pentru tehnica de picioare. Se fixeaza cu suruburi imbus M10. Aceste prize au o textura speciala pentru a rezista la abraziunea ghetelor de catarare. Forma soclului este "standardizata" si luciosa, iar partile active sunt texturate. Astfel gradul de tehnicitate al acestor prize este mult mai ridicat in comparatie cu prizele din categoriile "M" si "H". Sunt ideale pentru traseele cu prize impuse de picioare. Datorita soclului unic sunt usor de reperat si in acelasi timp inconfundabile cu celelalte prize.

5. Categoria B:
O serie de prize dificile si in acelasi timp tehnice. Ideale pentru probleme deosebite de boulder. Recomandate cataratorilor cu un nivel tehnic ridicat. Panourile cu o geometrie mai diversificata (muchii, diedre, fete cazute la iesire din surplombe sau tavane etc) vor beneficia si mai mult de aceasta categorie de prize. La montare se folosesc holtzsuruburi. Prizele B se vand doar la set.

6. Categoria D:
Prize special concepute pentru drytooling. Sunt singurele care se pot folosi la acest tip de escalada, fiind facute dintr-un amestec special care confera o rezistenta mai buna la uzura datorata pioletilor si coltarilor. Se monteaza cu surub imbus M10 si holtzsuruburi pentru antirotatie. Prizele D se vand doar la set.

7. Categoria V:
Asa-zisele volume, sunt piese mari si foarte usoare, care ofera o varietate mare de apucari si procedee tehnice. Sunt realizate din materiale compozite, avand o suprafata extrem de rezistenta in timp.Se monteaza cu holtzsuruburi.

8. Categoria T:
Diferite tipuri de prize sau placi de antrenament. Sunt realizate din beton poliester sau materiale compozite. Se fixeaza cu holtzsuruburi.

alte articole

PAGINA PRINCIPALA | DESPRE FANEHOLDS | SFATURI TEHNICE | TABEL DE COMANDA | CONTACT
Creat de Cristi Taut & Elena Cracut
Copyright © 2008 Faneholds. All right reserved.