Probleme de montare a prizelor


In conditii improprii de montare, prizele pot fi rupte chiar daca au fost bine realizate.

Suprafetele pe care se monteaza prizele trebuie sa fie plane si sa nu flambeze cand prizele sunt solicitate. Flambarea apare datorita placajului prea subtire al placilor de panou sau datorita unei structuri de rezistenta neadecvate. Grosimea minima a placii panoului trebuie sa fie de 15 mm.

In cazul montarii unor prize ce urmeaza sa calce pe zona de atingere a doua placi de panou, trebuie rectificata o eventuala decalare a planurilor celor doua placi, astfel incat sa rezulte o suprafata plana continua.



Priza calca pe decalajul dintre doua placi de panou


La montarea pe suprafete relativ moi, gen lemn de brad, strangerea prizelor nu trebuie facuta prea tare. Datorita unor posibile deformari neuniforme ale materialului suport, priza poate fi tensionata asimetric si crapa!

In cazul montarii pe suprafete de beton sau caramida, este de preferat ca intre talpa prizei si perete sa fie introdusa o foaie de cauciuc subtire, decupata in prealabil dupa forma prizei. In aceste situatii pot sa apara doua probleme: peretele sa nu fie plan sau gaurile in care au fost fixate piulitele expandabile sa nu fi fost forate perpendicular pe suprafata peretelui. In ambele cazuri rezultatul poate fi distrugerea prizei.

O alta informatie aditionala ar fi manipularea prizelor. Materialul din care sunt confectionate, betonul poliester, se comporta ca si betonul clasic avand o rezistenta foarte mare la compresiune. In schimb la incovoiere si socuri este casant. Deci, atentie sa nu scapati prizele pe suprafete tari!


alte articole

PRIMA PAGINA | SFATURI TEHNICE | TABEL DE COMANDA | CONTACT
Creat de Cristi Taut & Elena Cracut
Copyright © 2008 Faneholds. All right reserved.